DK | EN | NO | SE |   KUNDE LOG-IN

Forårsnyt: Nordjylland på kortet

Nordjylland

Nordjylland på kortet

Vi elsker især de sydeuropæiske specialiteter, men det er også en stor glæde, når Danmark genopdager traditionerne for at fremstille gode håndværksoste.

Derfor har vi indgået et samarbejde med Ingstrup Mejeri om en speciel osteserie fra Vrejlev Kloster, som er fremstillet af mælk fra en enkelt besætning. Vælg mellem to varianter: Klosterosten, der er modnet i 16-18 måneder eller Nonneosten med den mere markante smag efter 20-24 måneders modning.

Gylden Grubé
Den danske darling Thise Mejeri har længe været pioner, når det kommer til at udvikle økologiske mejeriprodukter af høj kvalitet. Det har de også fået øjnene op for i udlandet, hvor osten Bernstein Grubé, som vi nu tilføjer i sortimentet, for nylig vandt den internationale, økologiske ostekonkurrence Biocasseus i kategorien ”halvfaste oste”. Bernstein betyder rav på tysk, og Grubé betyder grube. Osten modnes i Hjerm kalkgrube, hvor luftfugtigheden udvikler smagen markant anderledes end på mejeriet. Det betyder, at den bliver blødere og med en markant og fyldig smag.

Franske lækkerier
Fra Frankrig kommer nu også en anden variant af gåse–og anderillettes: En rund udgave, og fra samme producent, som også fremstiller flere af vores fiskesupper. Vi har også dejlige nyheder fra huset Pebeyre: Smør og mayonnaise med sommertrøffel (aestivum vitt) og smør med rørhat, som giver et ekstra lækkert pift til alverdens retter.

 Nyheder marts april 2017 DK 1