DK | EN | NO | SE |   KUNDE LOG-IN

Jurss-header

Jürss: Svenske øko-oste

Historien om Kerstin og Claes Jürss begynder på Rösta Mejeri i Jämtland. Ægteparret fra Stockholm flyttede dertil for at lære at lave ost, og inden længe arbejdede de med at udvikle nye produkter, oste og arbejdsmetoder. Produkterne fik både maser af omtale og ros, så efter 15 år på mejeriet i Jämtland, besluttede ægteparret at starte deres eget mejeri, Jürss Mejeri.

17 tons økologisk ost om året
Jürss Mejeri ligger i Flen mellem Stockholm og Örebro, og har eksisteret siden 2004. Målet med virksomheden har hele tiden været at forblive et lille firma, der lægger vægt på smag og kvalitet, frem for store mængder og konstant vækst. Der fremstilles cirka 17 ton ost på mejeriet om året, og sådan bliver det ved med at være.

Kun økologisk mælk fra tre udvalgte, lokale gårde
Mejeriet er økologisk og bruger økologisk mælk fra tre udvalgte gårde, der ligger i nærområdet. Det bliver leveret direkte til mejeriet, så de har bedre kontrol med kvaliteten. Der bliver brugt cirka 3600 liter komælk om ugen. Der er fokus på håndværket, og Jürss bruger meget tid på at arbejde på deres produkter. Som et lille selvstændigt mejeri gør de alt arbejdet selv, bl.a. modner de selv alle ostene (hvilket kan tage op til ni måneder), og de vasker og vender selv alle kit-ostene. Mange af ostene modner på træhylder efter de gamle metoder; det giver ostene både et flot udseende og er med til at bevare den flora, som ostene udvikler.

Over 20 forskellige komælksoste
Jürss har mere end 20 forskellige komælksoste i sortimentet, bl.a. hvidskimmeloste, der modner hurtigt men har en kort holdbarhed, og faste oste, der modner langsomt, men som har meget lang holdbarhed. Lagringstiden kan variere, og afhænger bl.a. af årstiden og lagringstemperaturen. Vores egen Maître Fromager i C & E Gastro-Import fastlægger selv specielle modningstider på de oste, vi fører fra Jürss.

Klik her for at se vores sortiment fra Jürss Mejeri