DK | EN | NO | SE |   KUNDE LOG-IN

 Marcona-header

Marcona-mandler

Marcona-mandler betragtes som de allerbedste mandler i verden. De er korte, runde, bløde og søde, og betegnes også som "Dronninge-mandler" på grund af deres eksklusive smag og kvalitet.

Marcona-mandler har spansk oprindelse
Marcona-mandlerne er af spansk oprindelse. De har længe været dyrket i Spanien og er en fast del af det spanske køkken. I de senere år, hvor de spanske kokke har givet spansk gastronomi en fast plads på landkortet, har hele verden fået øjnene op for denne mandelsort. De spises ofte som snack vendt i oliveolie og havsalt, og bruges f.eks. også til at lave den spanske dessert turrón.

Her dyrkes Marcona-mandler

Mandelsorten dyrkes primært omkring Valencia og Alicante, men også længere nordpå i byer som Tarragona. Vores Marcona-mandler dyrkes i Valencia.

Millioner af mandeltræer på Mallorca
Mandeltræet bliver mellem 3 og 5 meter højt. Det blomstrer i begyndelsen af året og er en smuk indikation på, at foråret er på vej. Blomsterne er hvide med rosa nuancer. Mandeltræer er udbredte i det meste af Spanien, og alene på Mallorca gror der i dag omkring seks millioner træer.Træet trives bedst i solrige områder uden kulde. Det vokser bedst i tør jord og har ikke brug for meget vand.

Mandelhøsten foregår om efteråret
Mandlerne høstes i september og oktober, når det yderste lag flækker, og frugten stikker frem. De rystes af træerne enten mekanisk eller manuelt, så mandlerne falder af træerne og ned i store klædestykker, der er bredt ud under træerne. Herefter fjernes den ydre skal maskinelt.

2000 års erfaring
Det spanske klima er optimalt til dyrkning af mandler. Spanien har dyrket mandler i mere end 2000 år og er verdens næststørste producent efter USA, der står for 80 % af verdens mandelproduktion. Spanierne dyrker op mod 100 forskellige slags mandler og står for cirka 13 % af produktionen på verdensplan.

De spanske mandler er verdens fineste
De spanske mandler betragtes som verdens fineste. De giver et lavere høstudbytte, men indeholder mere mandelolie og smag end mandler fra mange andre lande. Der findes flere spanske sorter. Udover Marcona, er især Largueta eftertragtede. De betragtes som verdens anden bedste mandelsort og dyrkes i området omkring Barcelona. Californiske mandler anses som verdens tredje bedste.

Klik her for at se vores udvalg af marcona-mandler