DK | EN | NO | SE |   KUNDE LOG-IN

Nye betegnelser for fersk Iberico-kød

Iberico

God, bedre og bedst: Bellota

Det ferske Ibericokød fra C & E Gastro-Import stammer fra Ibericogrise, der vokser op i frihed på græsarealerne, der på spansk hedder ”Dehesa”. Her spiser de naturlige ressourcer, der er tilgængelige på egnen, som for eksempel urter, planter, korn samt agern fra egetræer og korkeg. Dette gamle avls/græsningsprincip giver et bæredygtigt økosystem på græsarealerne. Ibericogrisen er den sidste indfødte race i Europa, som går frit på denne måde.

Vi udvælger de bedste eksemplarer af Ibericosvin, som slagtes, når de er mellem 16-18 måneder, hvilket betyder, at de altid mindst én gang i deres liv har spist agern (bellotas). Det er disse agern, der er årsagen til at fedtet er ekstra godt og betegnes som ”sundt fedt” med et højt oliesyreindhold, som er en af de faktorer, der gør, at kødet er af højeste kvalitet.

Fremover vil alt fersk Ibericokød fra Gastro-Import blive kaldt Bellotakød, når det kommer fra grise slagtet i perioden mellem 15. december og 30. marts, hvor deres liv i Dehesa’en slutter. Resten af året vil det blive benævnt som Ibericokød, dog uden at glemme at det kommer fra grise, som er opvokset i frihed på marker, hvor de forsyner sig med de naturlige ressourcer fra græsarealerne, og som stadig har spist agern mindst en gang under deres levetid.

Har du egentlig nogensinde sat tænderne i disse ægte delikatesser?

Denne artikel er skrevet i december 2016.