DK | EN | NO | SE |   KUNDE LOG-IN

Okse, olie & oceaner af oste

Alta Langa web

Vi håber, du er lækkersulten, for vi glæder os til at du skal smage alle de nye oste vi har fundet og udvalgt til dig fra Spanien og Italien - og alle de andre spændende sager.

Friske flermælkoste fra Piemonte
Vi starter i Piemonte, hvor vores leverandør Caseificio dell’Alta Langa, der står bag de små friskoste af ged, ko og får, nu udvider med fire nye varianter: To rødkitoste, en med vegetabilsk kul og en lille ost af ren gedemælk. Fælles for dem er det traditionelle håndværk og den friske, delikate smag af ægte kvalitet!

Ged gør glad
Desuden er der nyt fra Lombardiet i Norditalien, hvor Casarrigoni, der bl.a. fremstiller vores Gorgonzola og Taleggio, nu også har skabt en cremet blåskimmel og en lækker rødkit af gedemælk, der giver en ekstra smagsnuance.
Vi har også været en tur i Sydspanien og hjembragt tre nye økologiske gedeoste fra det lille familiefirma El Gazul, der har 30 år på bagen, og som er en naturlig del af områdets frodige naturpark og skovområde, hvor dyrene græsser frit. Ostene er modnet omkring ni måneder, og du kan vælge mellem tre smagsvarianter: naturel, med fedt fra Iberico-grisen eller den med pimentón, som vandt BioCaseus 2017 år i kategorien ”aromatiserede oste” ved den økologiske Biofach-messe tidligere i år.

Fire fåre-favoritter
I en af Italiens mest velkendte gastronomiske regioner, Emilia Romagna, finder du fire nye fåre-favoritter, der også har hver deres særpræg, og som pynter på ethvert ostebord. Firmaet Romagna Terre har vundet talrige priser ved World Cheese Awards, og nu kan du også få lov til at bedømme: Foretrækker du den rene fåresmag, den med trøffel eller dem, der er modnet i hø eller vinblade?

Og alt det andet…Uldgris, øko-olie & røgcharcuteri
Alt er dog ikke ost! Vi skynder os også at nævne den nye økologiske ekstra jomfru olivenolie fra Ligurien, som er baseret på 100 % Taggiasca-oliven. Her er du sikker på kvalitet og oprindelse!
Hvis du står og mangler lidt inspiration til ny charcuteri, så er der masser af muligheder: Fra Mangalica-uldgris til oksekødssalami. Og Norden kan sagtens følge med: Gå ikke glip af tre slags prisvindende, røget charcuteri af høj kvalitet fra det nordlige Sverige.

Sidebillede maj 2017

Maj 2017.