DK | EN | NO | SE |   KUNDE LOG-IN

Ostefestival - Festival des Fromages - 25. september 2017

Logo Ostefestival web 2

Kom med til årets mest overvældende oste-arrangement!

Mandag den 25. september kl. 11-17
i Odd Fellow Palæet, Bredgade 28, 1260 København

Mød "verdensmesteren i ost"  Nathalie Vanhaver, vores producenter og  personerne bag Roquefort Carles, Tradifood, La Casearia Carpenedo, Romagna Terre, Patisserie des Flandres og Prunotto.

Deltag også i de tre workshops!

OPLEV VERDENSMESTEREN I OST
WORKSHOP KL. 11
Nathalie Vanhaver fortæller om vejen til at blive verdens bedste ”fromagère”, en titel hun vandt ved Mondial du Fromage i juni 2017, og hun viser desuden eksempler på skæreteknik.

HØR ALESSANDRO CARPENEDO FRA LA CASEARIA
WORKSHOP KL. 15
Alessandro Carpenedo er tredje generation i en familie af traditionelle ostehåndværkere. Han fortæller om familiens filosofi og erfaring med at modne unikke oste i f.eks. vin, hø og øl.

TIPS TIL SAMMENSÆTNING AF EN OSTETALLERKEN
WORKSHOP KL. 16
Guidet ostesmagning: Indkøbsdirektør, Maitre Fromager og osteekspert Catherine Fogel giver tips til, hvordan man kan sammensætte en ostetallerken eller et ostebræt.

OBS! Der er kun åbent for vores kunder. Der et begrænset antal pladser til de tre workshops, så husk tilmelding senest torsdag den 21. september 2017. Klik her for tilmelding eller send en mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 GLÆD DIG TIL AT MØDE:

Nathalie med pokal webNathalie Vanhaver: Vinder af ”Mondial du fromage 2017” (Belgien)
Belgiske Nathalie Vanhaver blev i juni 2017 kåret som verdens bedste ”fromagère” ved
Mondial du Fromage. Dermed er hun er verdensmester i at sammensætte en ostetallerken,
fremvise skæreteknik, sætte ost og vine sammen og identificere oste via blindsmagning.
Nathalies talent underbygges af hårdt arbejde og store passion for området: Konkurrencen
afholdes hvert andet år, og hun vandt bronze i 2013, sølv i 2015 - og altså guld i 2017.

 

Portugal webManuel Maia fra TRADIFOODS (Portugal)
Vi har netop lanceret fire portugisiske råmælksoste – deriblandt også fra Azorerne - og en
kvædemarmelade, der er helt uden tilsætningsstoffer. De er dejlige eksempler på
traditionelt ostehåndværk baseret på råmælk fra køer, får og geder, der græsser i frodige
områder, hvor nuancerne fra havet og floraen er med til at påvirke smagen. Tradifoods har
specialiseret sig i at udvælge og samle små producenter fra Portugal for at fremme landets
traditionelle specialiteter.

 

La Casearia webAlessandro Carpenedo fra LA CASEARIA CARPENEDO (Italien)
Familien Carpenedo har nu i 3. generation er specialiseret i salg og modning af oste. I dag
har de både fokus på at fremstille nyskabende oste og bruger også deres erfaring og ekspertise
på at finde mindre producenter og modne deres oste i forskellige vine, øl eller hø,
så de opnår en endnu højere kvalitet, og her er tale om helt unikke håndværksoste.
La Casearia Carpenedo ligger i den lille by Preganziol nær Treviso i Norditalien.



Romagna Terre webPaolo Farabegoli fra ROMAGNA TERRE (Italien)
Producenten Romagna Terre kommer fra en af Italiens mest velkendte gastronomiske
regioner, Emilia Romagna, og har eksisteret siden 1985. Deres pecorino-oste har vundet
talrige priser ved World Cheese Awards og nu kan du opleve de forskellige fåre-favoritter
med hver deres særpræg, som vi lancerede i foråret. Smag bl.a. pecorino’en med trøffel -
både den unge udgave og en ekstra modnet version, der er helt ny i vores sortiment.





Brillat 2

Benoit Daverio fra FROMAGERIE JACQUES DELIN (Frankrig)
Mejeriet Delin ligger i Gilly-lès-Cîteaux, nær Dijon i Bourgogne og fremstiller en række typiske oste fra regionen. Det blev grundlagt i 1969 af Jacques og Jacqueline Delin, og i dag ledes firmaet af den ene af deres sønner. Fromagerie Delin har især specialiseret sig i osten Brillat-Savarin, som i deres udgave har vundet mange priser og udmærkelser ved nationale og internationale konkurrencer. Den findes både med og uden trøffel. Delin har også oste som f.eks. Fleur de Nuits-St-Georges, Langres og Cremeux de Bourgogne i sortimentet, og anvender kun lokal mælk fra Bourgogne og Franche-Comté, der indsamles hver dag,


Crackers webStephanie Potdevin fra PATISSERIE DES FLANDRES (Frankrig)
Patisserie des Flandres ligger nær byen Lille i Nordfrankrig, tæt på den belgiske grænse,
og har i knap 20 år specialiseret sig i at fremstille crackers – både søde og salte. De tynde
gourmetcrackers er et oplagt akkompagnement til mange gode oste, og du finder f.eks.
både de mere klassiske typer med birkes eller rosmarin og de mere nyskabende, der har
vundet flere innovationspriser, med f.eks. Comté, Maroilles, chili eller Roquefort.




Prunotto webRoberto Vezzoso fra PRUNOTTO (Italien)
Prunotto blev skabt for over 100 år siden som et familefirma, der dyrkede og solgte friske
frugter og grøntsager fra deres egen plantage. Siden 1995 har Prunottos produktion været
økologisk, og sortimentet består i dag af en række tomat – og frugtprodukter i glas og
på dåse. Firmaet ligger i Alba i Piemonte, hvor der findes et særligt mikroklima, som er
gunstigt til at dyrke f.eks. frugter og grøntsager. Det kan smages!