DK | EN | NO | SE |   KUNDE LOG-IN

Parma-header

Parmaskinke

Lufttørret skinke er et af det italienske køkkens mest klassiske produkter, og især den fra Parma er verdensberømt. Parmaskinke har været fremstillet i 2000 år, og netop skinken fra Parma er blevet kraftigt markedsført, selvom lufttørrede skinker fremstilles i flere andre italienske regioner.

Hele fremstillingsprocessen tager over et år
Parmaskinken er DOP-mærket og dermed knyttet nært sammen med det område, den fremstilles i, for netop her findes de optimale betingelser for at lufttørre skinken. Her mødes den fjerne vind fra havet med bjergluften, og den kombination er med til at skabe produktet og påvirke smagen. Skinken modnes i perfekt balance mellem temperatur, luftfugtighed og ventilation, og hele fremstillingsprocessen – saltning, hvile, afvaskning, tørring, smøring og modning - tager mindst et år.

Krav til grisens race og foder
Naturligvis er råvarerne er også vigtige. Der stilles strikse krav til grisenes race og foder, der bl.a. består af mælkevalle fra produktionen af Parmigiano-Reggiano, som er med til at give skinken sin milde smag. Parmaskinke er et helt igennem naturligt produkt, der kun bliver tilsat havsalt.

Alle producenter skal følge disse krav:

• Grisene skal være født og opvokset i en af de tilladte ti regioner i Nord - og Midtitalien

• Grisene skal tilhøre en af disse tre racer: Large White, Landrace eller Duroc

• Grisene får kun majs, byg og mælkevalle (fra produktionen af Parmigiano-Reggiano) som foder.

• Grisene skal være mindst 9 måneder gamle, når de slagtes

• Grisene vejer i gennemsnit 160 kg, når de slagtes

• Kødet må kun forarbejdes i et nøje afgrænset område i Parma-provinsen

• Skinken skal modnes i minimum 12 måneder

• Hvis skinken lever op til standarderne, får den indgraveret en fem-takket guldkrone. Den ses også udenpå pakken med skiveskåret Parmaskinke og er garantien for, at der er tale om den ægte vare.

Klik her for at se vores Parmaskinke-sortiment 

Kold pasta med parmaskinke og jordbær og pesto af rucola og nødder

Opskrift med parmaskinke web

Til 4 personer

Tilberedningstid 20 minutter

Ingredienser:

- 280 g penne

- 30 g rucola

- 1/2 fed hvidløg

- 20 g nødder

- 15 g pecorino

- 20 g Parmigiano-Reggiano

- 1/2 stor kartoffel

- Salt

- 5-6 jordbær

- 100 g Parmaskinke i skiver

- 8 skefulde ekstra jomfru olivenolie

Tilberedning:

Kog kartoflen, skræl den og lad den afkøle.

Hak rucolaen og nødderne (gem nogle af dem til sidst), bland det sammen med kartoflen og hvidløget. Tilføj olivenolien og en smule af kogevandet fra pastaen, så pestoen bliver cremet. Bland den revne pecorino og Parmigiano Reggiano i.

Kog pastaen i saltet vand til den er al dente, hæld vandet fra og bland pastaen sammen med pestoen på en pande, samtidig med at du hælder en skefuld af kogevandet i.

Servér pastaen på tallerkener og tilføj parmaskinken og de udskårne jordbær, pynt med rucolabladene og de sidste hakkede nødder.

Opskriften er venligst formidlet af Consorzio del Prosciutto di Parma.