DK | EN | NO | SE |   KUNDE LOG-IN

Savigni-header 

Savigni: Økologisk charcuteri

Savigni 3

Savigni – Den toscanske slagterfamilie

Pavana Pistoiese er en lille landsby i Appenninerne, klemt inde i en lille dal så grøn, at man næppe tror sine egne øjne. Det er her, Toscana møder Emilia Romagna i en varm omfavnelse, der forstærkes af de to regioners fælles passion: Kærligheden til mad. Og det er her, Fausto, Nicolò og Mileto bor.

Savigni er deres efternavn. Fausto er faderen og Nicolò og Mileto er sønnerne. De er sammen om dette projekt: At spise godt, spise sundt, spise økologisk. Den Gode Kvalitet. Det er store ord, som mange taler om. Men de tre Savigni'er taler ikke så meget. De handler.

De har altid forarbejdet kød. Det ligger i familiegenerne. Ikke kød fra en frysevogn. Ikke kød, der ligger vakuumpakket i en anomym pakke plastik. Savignis kød står og grynter og gumler i det frodige, bakkefyldte landskab. Stribede grise ved navn Cinta Senese, den ældgamle lokale grise-race, der ellers var næsten uddød, men som Savigni har gjort alt for at genoplive. Fyldt med smag og tradition.

Hvis du tager forbi og hilser på familien Savigni, så kan du også møde deres høns, Madame Pomellata og Fru Ermellina. Og ikke at forglemme: Stoltheden, køerne Chianina og Piemontese, to kvægracer fra dengang, kød virkelig smagte af noget.

Hvis du ikke tror på, at det hele er så idyllisk som vi skriver, så er du velkommen til at smutte forbi og opleve det hele selv. Savigni har også en Agriturismo – men skynd dig, for der er kun plads til seks personer! Man keder sig ikke her. Der er naturparker og termiske områder lige rundt om hjørnet. Firenze ligger tæt på. Og ellers kan du jo bare lægge dig i græsset og nyde udsigten. Den rene luft. Den fantastiske ro. Stilheden. Indtil du bliver sulten igen.

Savigni 1

Savigni 2

Klik her for at læse mere om den fine toscanske griserace Cinta Senese, som Savigni opdrætter

Klik her for at se vores sortiment fra Savigni