DK | EN | NO | SE |   KUNDE LOG-IN

Røget charcuteri fra Vindelns Rökeri

Vindeln

Den 100-årige, der røg ud af skorstenen...
Svensk charcuteri med historie og håndværk

Tilbage i 1917 grundlagde svenske Karl-Magnus Lindgren et slagteri og røgeri i Vindeln i Nordsverige. Kundskaberne og traditionerne er blevet er ført videre i hans ånd, og Vindelns Rökeri bruger derfor stadig de originale, håndlavede ovne og de samme metoder, som da den første røg steg op af skorstenen for hundrede år siden.
Al deres charcuteri er fremstillet af svenske dyr – svin, okse og vildt – og gerne fra de nærliggende gårde. Råvarerne af høj kvalitet og det gamle håndværk taler for sig selv. Resultatet er enkle, velsmagende svenske kvalitetsprodukter med tydelig røgsmag og balanceret saltindhold.
Vi har udvalgt tre varianter: Brystflæsk, nakkefilet og netskinke, der alle høstede priser ved det svenske mesterskab i charcuteri i 2016.

SE210: Brystflæsk, røget 4 kg
Brug f.eks. brystflæsk til de retter, hvor du normalt bruger bacon: Pasta Carbonara, pizza, sprødstegt til fisk.
Vandt titlen ”Guldkvalitet” ved det svenske charcuterimesterskab Chark SM i 2016.

SE211: Nakkefilet, røget 2 kg
Prøv f.eks. nakkefilet’en på smørrebrød eller som en del af pålægsbordet. Kåret som Sveriges bedste varmrøgede produkt ved charcuterimesterskabet Chark SM i 2016.

SE212: Netskinke, røget, 1,8 kg
Netskinken med tydelig røg -og saltsmag er oplagt til det kolde pålægsbord.
Vandt titlen ”bronzekvalitet” ved det svenske charcuterimesterskab Chark SM i 2016.