Alta Langa
Alta Langa-ostene er et produkt af deres omgivelser. Lokale råvarer og lokale traditioner er opskriften på de små piemontesiske friskoste fra det lille mejeri, der ligger smukt og hengemt mellem vinmarker og hasselnøddetræerne i Alta Langas bakkede landskab.
Frisk ost fra et frodigt landskab
Caseificio dell'Alta Langa ligger i Bosia, halvvejs mellem Alba og Cortemilia i den norditalienske region Piemonte. Et frodigt og grønt område, der især er kendt for sine fremragende vine og stolte gastronomiske traditioner, der blandt andet omfatter fremstillingen af håndlavede oste.
Caseificio dell'Alta Langa bruger traditionelle metoder nedarvet gennem generationer samt lokale opskrifter og lokale råvarer fra lokale dyrebesætninger. Deres oste fremstilles naturligt og nidkært uden tilsætningsstoffer og med stor stolthed.
Ged, får og ko
Caseificio dell'Alta Langa er specialister i at lave små friskoste af meget høj kvalitet, som fremstilles af mælk fra både ged, ko og får. En del af ostene er baseret på én slags mælk, andre er fremstillet af en blanding af to eller tre mælketyper. Fælles for alle ostene er, at de er faste, bløde, cremede, milde, og let syrlige på én gang, og at de forskellige slags mælks smag og konsistens er med til at give hver ost sin særlige karakter.
Gastrobutikken
Meget mere ostehåndværk i vores webshop!