Clos Saint Sozy
Siden 1975 har Clos Saint Sozy været synonym med nogle af de fineste og bedste specialiteter fra Sud-Ouest-regionen, der nok særligt kendes for deres produktion af den ægte franske foie gras. Produkterne fra Clos Saint Sozy er dybt forankret i de sydvestfranske traditioner, og størstedelen af dem er IGP-certificerede.
Tradition og terroir
Sammenslutningen La Quercynoise omfatter lokale landmænd og opdrættere af fjerkræ fra de fire departementer Lot, Corrèze, Aveyron og Tarn-et-Garonne, der alle ligger i naturskønne omgivelser for foden af Pyrenæerne i det sydvestlige Frankrig.
Alle parter i sammenslutningen er 100 procent knyttet til områdets land og terroir, og mange af dem er født og opvokset på de selvsamme gårde, som de nu ejer og varetager. Samtidig sørger Clos Saint Sozys tekniske eksperter for at assistere landmændene og producenterne således, at alle IGP-regulativer følges, så der er kvalitetskontrol hele vejen fra gård til fabrik.
Det gastronomiske hjørne
Med produkterne fra Clos Saint Sozy er man sikret den ultimative kvalitet, sporbarhed og autencitet, hvilket bl.a. 35 medaljer ved den prestigefyldte Concours Général Agricole de Paris er bevis på. Al fjerkræ, man bruger, er lokalt og opdrættet og slagtet efter alle kunstens regler. Hele produktionskæden overvåges nøje; lige fra den særlige udvælgelse af ænder og gæs til fremstillingen af produkterne til forsendelsen af de færdige produkter.
Området Sud-Ouest omfatter, som navnet indikerer, det nederste venstre hjørne af Frankrig og områderne Aquitaine, Midi-Pyrénées, Languedoc-Rousillon og Limousin, der hver især er berømte for deres respektive gastronomiske kompetencer lige fra vin i Languedoc til kvægopdræt i Limousin og caviar i Aquitaine til altså fjerkræ og specialiteter som foie gras i Midi-Pyrénées.