Fromagerie Delin
Man kan ikke sige Delin uden at sige Brillat Savarin!
Fromagerie Jacques Delin har især specialiseret sig i osten Brillat Savarin, som i deres supercremede, flødeagtige udgave har vundet mange priser og udmærkelser ved nationale og internationale konkurrencer.
Mejeriet Fromagerie Jacques Delin ligger i Gilly-lès-Cîteaux, nær Dijon i Bourgogne og fremstiller en række typiske oste fra regionen. Det blev grundlagt i 1969 af Jacques og Jacqueline Delin, og i dag ledes firmaet af den ene af deres sønner, Philippe.
Kun lokal mælk
Udover den prisvindende Brillat Savarin, har Fromagerie Delin har også oste som f.eks. Fleur de Nuits-St-Georges, Langres og Cremeux de Bourgogne i sortimentet. De anvender kun lokal mælk fra Bourgogne og Franche-Comté, der indsamles hver dag. De stærke rødder i lokalområdet, kombineret med deres erfaring og ekspertise er en garanti for kvaliteten af de regionale oste.
Brillat Savarin: Gastronomiens fader
Navnet Brillat Savarin er ikket et hvilket som helst navn. Det er navnet på forfatteren bag bogen Smagens fysiologi, Jean Anthelme Brillat-Savarin, der levede i 17- og 1800-tallet i Frankrigs fine borgerskab. Jean Anthelme opfandt ordet gastronomi og betragtes bl.a. derfor som "Gastronomiens fader".
Hans bog fra 1825 fokuserer udelukkende på glæden ved at spise fremfor det biologiske behov. Den beskriver nydelsen, et menneske føler, når han eller hun spiser, og i bogens 30 kapitler gennemgår Jean Anthelme minutiøst de forskellige sansers rolle i forbindelse med indtagelse af måltidet. Foruden at være gastronom, var Jean Anthelme Brillat-Savarin videnskabsmand, så han trækker også et videnskabeligt perspektiv ned over værket.