Gioiella
Puglia i den sydligste del af Italien er burrataens hjemsted, og bl.a. området omkring Gioia del Colle, er et fortryllende og uspoleret område med smukke grønne områder og højsletter, hvor naturen fortsat får lov at gå sin uforstyrrede gang. Det er her, Gioiella holder til.
Magisk mikrolokal mælk
Præcis som for over 70 år siden bruger Gioiella kun lokal mælk – ”mikrolokal” kan man nærmest kalde det!
Køerne græsser og hygger sig lige om hjørnet på de historiske gårde på ”Via del Latte” – eller mælkevejen – og selvom man har opgraderet mælkerunderne på cykel til et mere nutidigt produktionsapparat, skal hemmeligheden bag Gioiellas unikke produkter stadig findes i mælken og dens oprindelse samt i den harmoniske forsyningskæde, der løber fra ko til ost.
For som et af Gioiellas mantraer siger: De, som har det godt, producerer bedre. Og Gioiella kontrollerer og analyserer dagligt al den mælk, der kommer ind, ud fra strikse og veldefinerede parametre, herunder landbrugsmetoder, hygiejne og fodring.
Alt skal være i orden.
Brødrene ost
Innovation og tradition
Burrata med Gorgonzola? Ja, hvorfor ikke.
Et eksempel på den innovation, som bl.a. kendetegner Gioiella er deres Burrata con crema al Gorgonzola DOP; en fræk idé og smagssammensætning og et uhørt lækkert produkt, der på perfekt afstemt vis forener den cremede blødhed, sødmen og de mælkede noter fra burrata med et blidt strejf af den velkendte skarphed fra gorgonzola.
Eller hvad med Burrata al Tartufo? Silkeblød burrata og elegante trøffelnoter.