Gioiella

Innovation og tradition fra Puglia​
 
For at forstå den renhed, som smagen af Gioiellas produkter besidder, skal man forstå det område, som Gioiellas produkter udspringer fra.

Puglia i den sydligste del af Italien er burrataens hjemsted, og bl.a. området omkring Gioia del Colle, er et fortryllende og uspoleret område med smukke grønne områder og højsletter, hvor naturen fortsat får lov at gå sin uforstyrrede gang. Det er her, Gioiella holder til.

Magisk mikrolokal mælk

Præcis som for over 70 år siden bruger Gioiella kun lokal mælk – ”mikrolokal” kan man nærmest kalde det!

Køerne græsser og hygger sig lige om hjørnet på de historiske gårde på ”Via del Latte” – eller mælkevejen – og selvom man har opgraderet mælkerunderne på cykel til et mere nutidigt produktionsapparat, skal hemmeligheden bag Gioiellas unikke produkter stadig findes i mælken og dens oprindelse samt i den harmoniske forsyningskæde, der løber fra ko til ost.

For som et af Gioiellas mantraer siger: De, som har det godt, producerer bedre. Og Gioiella kontrollerer og analyserer dagligt al den mælk, der kommer ind, ud fra strikse og veldefinerede parametre, herunder landbrugsmetoder, hygiejne og fodring.

Alt skal være i orden.

Brødrene ost

For mere end 70 år siden cyklede to knægte rundt helt nede i hælen af det italienske støvleland. De kørte fra gård til gård og hentede mælk i den lille kommune Gioia del Colle syd for Puglias pulserende hovedby Bari.
 
Sebastiano og Francesco Capurso hedder de to knægte og brødre, der ved hjælp af deres bedstemor Paolas hårdt tjente og opsparede lire kunne få råd til en lillebitte butik i centrum af byen, hvorfra Gioiella udsprang og sidenhen opfyldte deres drøm om at producere den ypperste mozzarella i Italien, og i dag er Gioiella synonym med kvalitet og innovation over hele Italien og verdenen.

Innovation og tradition

Burrata med Gorgonzola? Ja, hvorfor ikke. 

Et eksempel på den innovation, som bl.a. kendetegner Gioiella er deres Burrata con crema al Gorgonzola DOP; en fræk idé og smagssammensætning og et uhørt lækkert produkt, der på perfekt afstemt vis forener den cremede blødhed, sødmen og de mælkede noter fra burrata med et blidt strejf af den velkendte skarphed fra gorgonzola. 

Eller hvad med Burrata al Tartufo? Silkeblød burrata og elegante trøffelnoter.

 

Gioiellas produkter