Pastificio Liguori 

En af Italiens ældste pastaproducenter

Pastificio Liguori blev grundlagt i 1795 og er dermed en af Italiens absolut ældste pastaproducenter. De er kendte for deres dedikation til kvalitet, bæredygtighed og traditionelle fremstillingsmetoder. I deres verden er pasta ikke bare en ret; det er en kunstform, skabt med passion og respekt for Italiens rige kulturarv.

Gragnano – den berømte pastaby

Pastificio Liguori har sin virksomhed i Gragnano, som ligger mellem Napoli og Amalfikysten, og er kendt i hele verden som "Pastabyen". Produktionen af det "Hvide guld" i Gragnano er blevet fremmet af flere faktorer: Det strategiske beliggenhed ved foden af Lattaribjergene, hvor kildevandet "Acqua della Forma" flyder, hvis vand har særlige kemisk-fysiske egenskaber, der giver Gragnanopastaen dens unikke og karakteristiske smag. Et gunstigt klimaforhold: den lave luftfugtighed og en kontrollerbar ventilation muliggør optimal tørring af pastaen. Et overflod af vand, som garanterede drivkraften for et stort antal møller i området. Gragnano ligger nær havnen i Castellammare di Stabia og jernbanen, som begge tilbyder let adgang til hvede og derefter eksport til Norditalien og udlandet.

IGP - Beskyttet Geografisk Betegnelse

I.G.P. – Indicazione Geografica Protetta (på dansk BGB – Beskyttet Geografisk Betegnelse), er et europæisk kvalitetsmærke med det formål at beskytte forbrugere mod forfalskning og misbrug ved at certificere produkters kvalitet og forbindelse til et specifikt område. I 2013 gav Den Europæiske Kommission I.G.P.-certificering til Gragnanopastaen, som fastslår pastaens unikke egenskaber knyttet til det typiske produktionsmetode for området. Liguoris Gragnanopasta var den første pasta på markedet, der modtog I.G.P.-certificering. Produktionen i Gragnano, et unikt sted på grund af dets klimaforhold og produktionsproces, garanterer et produkt af overlegen kvalitet.

Liguorimetoden - En metode forfinet over 200 år.

Liguori har finpudset deres produktionsproces over 200 år, hvilket giver et autentisk og traditionelt præg til deres produkter. De bruger langsom tørring og traditionel formning over bronzevalser, hvilket sikrer, at pastaens overflade er grov nok til at bære saucen og fremhæve dens smage.

Den hemliga ingrediensen är tid

Liguori-pastaen skiller sig ud, fordi de bruger en unik metode til langsom tørring ved lave temperaturer, hvilket bevarer næringsstoffer og giver den sin uovertrufne smag - smagen af hjemmelavet pasta. Metoden for langsom tørring ved lave temperaturer er en gammel arv, som Pasta Liguori har bevaret over tid, og den lange tørretid sikrer, at pastaen bevarer farve, duft, næringsværdi og smagen af hveden.

Tørringen følger en proces, der respekterer råmaterialets egenskaber, med en minimumslængde på 9 timer og op til 40 timer for visse formater.

Den langsomme tørring ved lave temperaturer bevarer glutenstrukturen og forhindrer, at vigtige næringsstoffer som vitaminer og essentielle aminosyrer går tabt.

Pastificio Liguoris pasta

Gastrobutikken

Besøg vores døgnåbne webshop, hvor du foruden pasta fra Puglia finder de bedste pølser, skinker, olier, oliven, oste og meget mere!