Sapori della Valdichiana

Den ægte smag af Toscana 
 
Da Aldo Iacomoni tilbage i 1960 åbnede sin lille slagterbutik med konen Giorgina på Piazza Gamurrini – det lokale torv i Monte San Savino i bakkerne mellem Arezzo og Siena i Toscana – havde han nok ikke turde håbe på, at det ville blive til den succes, det er i dag.

Drømmen var at sælge kød fra de dyr, som Aldo selv opdrættede med kærlighed og respekt, og det fortsætter han med den dag i dag. Aldo benytter kun lokale dyr – herunder de toscanske frilandsbæltegrise fra Siena, Cinta Senese (DOP), samt Chianina-kvæg (IGP), der nedstammer fra netop Valdichiana, som er navnet på den dal, hvor Aldo i sin tid åbnede sin slagterbutik.

Toscanske traditioner

Sapori della Valdichiana, som det lille familieforetagende hedder, har for længst opnået stor anerkendelse og berømmelse i både ind- og udland for deres fantastiske velsmag, men de fortsætter ufortrødent med at producere kød i særklasse, tilberedt efter klassiske toscanske traditioner ved hjælp af langtidstørring og brændeovne. Med egne ord er deres produkter skabt ud fra et præcist regelsæt og et par velbevarede hemmeligheder,

Gode råvarer giver gode produkter

Nøglen til produkternes fantastiske kvalitet skal findes i råvarerne; dyrene, og Aldo overvåger og sikrer personligt, at deres dyr opdrættes og lever under de bedst mulige forhold. Firmaet er indbegrebet af god kvalitet og lokal italiensk charme og håndværk. Født midt i det norditalienske bakkelandskab med en mission om at føre traditioner videre gennem lokale råvarer og klassisk håndværk.

Disse traditioner, råvarer og håndværk kommer tydeligt til udtryk i bl.a. deres forskellige salame, deres capocollo og deres gota, som er den toscanske variant af guanciale.

En toscansk institution

Siden begyndelsen med den lille slagterbutik på det lokale torv, har man udvidet med restauranten Le Delizie di Aldo, som er blevet en uundgåelig destination for elskere af det gode og ægte toscanske køkken. Det er Aldo og konen Giorgina, der styrer slagets gang i restauranten, som efterhånden er blevet en vaskeægte institution - bl.a. pga. deres varme værtskab og stolte traditioner. Le Delizie di Aldo er især berømt for deres porchetta, men er der kød på tallerkenen, kan man ikke gå galt i byen.

Den gamle slagterbutik, hvor det hele startede, ligger stadig på det lokale torv i Monte San Savino - ganske få meter fra familiens restaurant.

En ægte Maestro

I 2016 modtog Aldo den prestigefyldte titel MAM – Maestro d’Arte e Mestiere – der tildeles personer, som har opnået optimal ekspertise inden for deres felt, bl.a. på grund af hans store kærlighed for lokale traditioner.

Sapori della Valdichiana har derudover opnået følgende certificeringer:

Medlem af I.G.P. Finocchiona-konsortiet for den ægte toscanske fennikelsalami.

Medlem af D.O.P. Cinta Senese-konsortiet.

Medlem af I.G.P. Chianina-konsortiet.

Velsmagende salami

Sapori della Valdichiana laver nogle af Italiens bedste salamier - bl.a. den ægte toscanske fennikelsalame Finocchiona I.G.P. samt deres små salamino med bl.a. valnødder, trøffel og chili.

Klassisk capocollo

Capocollo er den toscanske variant af coppa. Den har lidt mere peber i sin krydring end den klassiske coppa. En ægte delikatesse fra Sapori della Valdichiana!

Gota eller guanciale?

Langt hen ad vejen bare to navne fra forskellig dialekt for det samme produkt - og så alligevel ikke. Begge er de tørrede svinekæbe, men gotaen - den toscanske variant - er en anelse mere pebret i sin krydring, og det synes vi er rigtig lækkert! 

Gastrobutikken

Spanske specialiteter, franske fristelser og italienske herligheder - du finder det hele i vores webshop!