Savigni

Familien der satsede på økologi
 
Pavana Pistoiese er en lille by, der ligger gemt i en grøn dal i bjergkæden Appenninerne. Det er her de to regioner Toscana og Emilia-Romagna mødes – såvel fysisk som gennem én fælles passion: kærligheden til maden og de gode råvarer. Og så er det også her, at Fausto, Niccolò og Mileto bor.
 

Savigni hedder de til efternavn.

Fausto er faren, og Niccolò og Mileto er hans to sønner, og sammen arbejder de på deres fælles projekt; at spise godt, at spise sundt og at spise økologisk.

”Den gode kvalitet” – det er et prædikat, som mange bruger, når der tales om Savigni, men selv taler de tre Savigni-mænd ikke meget – de handler i stedet.

 

Respekt for dyrene og naturen

Familien Savigni er helt og aldeles uhøjtidelige og kendetegnet ved en dyb respekt og kærlighed for dyrene og råvarerne. Tanken og idéen er at komme tilbage til en form for traditionel landlig avl og landbrug, hvor man tager hensyn til dyrenes rytmer og velvære. Savignis produkter repræsenterer til fulde og sin reneste form ”fra jord til bord”-tankegangen.

Man sætter en dyd i at vende tilbage til en form for avl, der kan sikre en naturlig og langsom vækst og ikke mindst dyrenes generelle velbefindende. Derfor sætter Savigni også deres grise fri, når de er 60-90 dage gamle, i et nærliggende WWF-naturreservat, hvor de strejfer omkring og finder agern, kastanjer, bær og trøfler på egen hånd.

 

Nogle af Savignis fremragende produkter