Embutidos Juan Flores

Den ægte spanske chistorra - traditionel og naturlig
 
At tale om oprindelsen af chistorra – eller txistor som den hedder på lokal dialekt – er på mange måder at tale om Navarra, Juan Flores og den lille by Arbizu, hvor virksomheden holder til.

Firmaet Juan Flores er håndværkere. Håndværkere specialiseret i at fremstille klassiske pølser fra Navarra i det nordlige Spanien. Familievirksomheden har en lang historie og adskillige årtiers know-how overført fra generation til generation omkring fremstillingen af chorizo og chistorra af højeste kvalitet.

Spanske pølsespecialister

Juan Flores producerer udelukkende chorizo og chistorra og er på den måde indbegrebet af specialister på området og anerkendes da også som en af de absolut førende producenter af produkterne – såvel af forbrugere og restauratører sa mt officielle uafhængige kvalitetsinstanser som Reyno Gourmet. Det er autentiske håndlavede produkter af højeste kvalitet fremstillet på baggrund af en unik erfaring, dedikation og årelang tradition. 

La chistorra

Regionen Navarra er en af Spaniens autonome regioner, der grænser op til Baskerlandet mod vest og Frankrig mod nord. Området rummer således en rig kultur og historie, der blandt andet afspejles i Juan Flores’ kompromisløse tilgang til fremstillingen af det kunsthåndværk, som produktionen af den klassiske chistorrapølse regnes for at være i regionen.
 
På trods af sin oprindelse i området omkring det spanske Baskerland er den lange tynde chistorra også særdeles populær uden for sine grænser, hvor store dele af det resterende Spanien samt lande over hele verden har taget den til sig, men at tale om oprindelsen af chistorra – eller txistor som den hedder på baskisk – er på mange måder at tale om Navarra, Juan Flores og den lille by Arbizu, hvor virksomheden holder til, der anses som chistorraens arnested.

"Txistor Eguna"

År efter år i oktober strømmer hundredevis af mennesker til Arbizu for at deltage i Txistor Eguna – eller bare 'chistorraens dag' – hvor man fejrer denne særlige tynde pølse, der har været med til at sætte byen på landkortet. En dag, hvor de lokale producenter - herunder Juan Flores - disker op med deres lækkerier akkompagneret af andre lokale specialiteter, god musik og lidt til ganen.
 

Kun hos Gastro Import

Embutidos Juan Flores producerer unikt og eksklusivt både en klassisk chorizo oreado samt en pølse af longaniza-typen kun til Gastro Import. Longanizaen finder man ikke normalt i Juan Flores’ sortiment, men det er en form for chorizo, der adskiller sig ved ikke at være krydret med den karakteristiske pimentón – paprikaen, der er med til at give chorizoen sin farve og særlige smag. I stedet er den blot krydret med sort peber, en lille smule hvidløg og et strejf af rosmarin. En fremragende og delikat pølse med adskillige anvendelsesmuligheder - velegnet til både stegning og grill samt i forskellige sammenkogte retter med mere.

Embutidos Juan Flores' produkter

Gastrobutikken

Håndlavet spanske pølser fra de bedste pølsemagere på den Iberiske Halvø - og meget meget mere!