Fromagerie Germain

100 års osteekspertise
 
Grundlagt i 1921 af Henri Germain, der startede sin produktion af bløde oste fra bunden, og nu 100 år senere laver Fromagerie Germain to af de bedste udgaver af henholdsvis Langres og Époisses.

Fromagerie Germain fejrede 100-års jubilæum i 2021. Da Henri Germain startede sin produktion af bløde oste fra bunden besluttede han sig hurtigt for at bruge mælk fra lokale besætninger, og hans produkters høje kvalitet fik forretningen til at vokse stødt. Da Henri gik bort, overtog sønnen Pierre, og for at fortsætte udviklingen af forretningen kastede han sig over noget af det ypperste ostehåndværk for området; nemlig Époisses og Langres.

Jagten på perfektion og certificering

Sønnen Pierre Germain lærte om de to traditionelle oste fra lokale landmænd, som mestrede det gamle håndværk, som krævedes for at producere ostene, og i 1991 opnåede Époisses og Langres deres AOC-certificering, hvorefter de blev spydspidser for Fromagerie Germain.

Men Pierre og Fromagerie Germain hviler ikke på laurbærrene, og jagten på perfektion førte til jagten på den endnu mere omfattende og krævende AOP-certificering, der tildeles produkter hvis egenskaber er tæt knyttet til deres geografiske ophav; produkter der forarbejdes og tilberedes i et bestemt geografisk område ved hjælp af den anerkendte ekspertise fra lokale producenter samt ingredienser fra det pågældende område. Denne certificering og anerkendelse opnåede man i 1996 for Époisses og i 2012 for Langres.

Osten fra Bourgogne

Époisses er en cremet rødkitost lavet på komælk. Den gnubbes i den delikate Marc de Bourgogne, en populær digestive i det østlige Frankrig, som både giver smag og farve. Både smag og duft rummer herlige nuancer og god kraft, og det er en ægte delikatesseost for kendere. Fromagerie Germains Époisses har bl.a. vundet Super Gold - den fineste præmiering - ved World Cheese Awards samt adskillige andre præmier i årenes løb.  

Fromagerie Germains oste