Terraliva

Økologisk og siciliansk når det er bedst

Tino Cavarra gør tingene på sin egen måde, og det er der bl.a. kommet en af verdens bedste olivenolier ud af.

Naturen går sin uforstyrrede gang for foden af Monti Iblei nær Siracusa på den sydøstlige del af Sicilien. De grønne olivenlunde ligger 700 meter over havets overflade, og alle oliventræerne er mindst 100 år gamle. Tino, der er manden bag Terraliva, bruger hverken gødning eller pesticider. Ikke engang kunstvanding. Han smager på frugterne direkte fra træet. Så kan han bedre finde det rette tidspunkt, de skal høstes på. 

Tino går sine egen veje

Historien om Terraliva er knyttet nært sammen med Tino Cavarra. Oprindelig var han arkitekt, men på et tidspunkt valgte han at gå nye veje i livet, så han kastede sig ud i at fremstille olivenolie. Med absolut ingen erfaring eller baggrund med at dyrke oliven gik han i gang med at tygge sig igennem alt det læsestof, han kunne finde på området. Han lavede en del begynderfejl - men i følge ham selv, var hans største fejl at gå efter bogen. Så han besluttede sig for at gøre alting på den modsatte måde af det, der stod i bøgerne: Han ville gøre det hele på sin egen måde og følge sin helt egen vej.

 

Den rene natur

Terraliva er ren sicliansk økologi, og Tino bruger hverken gødning, pesticider eller kunstig vanding - alt forløber, som naturen vil have det. Det er ikke blot smarte ord, når Tino Cavarra selv beskriver, at Terralivas olivenolie dyrkes med passion, omsorg og respekt for naturen. Det er sådan, det er. Olivenhøsten er tidlig, for her er kvaliteten bedst, og høsten foretages nænsomt. Olivenerne sorteres og omhyggeligt i hånden, og presningen foregår samme dag som høsten, ved en konstant og meget lav temperatur, så alle oliens karakteristika bevares.

Gastrobutikken

I vores webshop finder du bl.a. et udvalg af de absolut bedste olivenolier på markedet - døgnet rundt!