Traditionel blåskimmelost med navn efter Auvergne-regionen. Af nogle opfattet som en komælksversion af Roquefort, men er mere cremet og smøragtig. Græs og urter i smagen, der med alderen bliver mere krydret og skarp. Duften er fyldig, og osten går fremragende med søde dessertvine eller robuste rødvine. Upasteuriseret og AOC-status siden 1975. Lagringstid ligger på mindst 6 uger.
Oprindelsesland | Frankrig |
---|---|
Nettovægt | 1,53 |
Enhed | Kilo |
Antal pr. kolli | 4 |
Kolli pr. lag | 10 |
Lag pr. palle | 10 |
EAN-nummer | 2368467023085 |
Opbevares på køl | Ja |
Ingredienser | Termiseret MÆLK fra ko, salt, osteløbe, mælkeenzymer, penicillium roqueforti. Fedt: 26% i færdigt produkt/52% i tørstof Oprindelsesland: Frankrig |
---|---|
Allergentype | Mælk og produkter på basis af mælk (herunder laktose) |
Allergener | Ja |
Energi (Kj/100g) | 1480 |
---|---|
Energi (Kcal/100g) | 354 |
Fedt | 26 |
Heraf mættede fedtsyrer | 20 |
Kulhydrater | 1 |
Heraf sukkerarter | 0 |
Protein | 22 |
Salt | 2,5 |