Måske den mest berømte af de 8 beskyttede Savoie-oste. I
århundreder har familier fra Savoie brugt fløden fra de lokale til at lave
smør, og resten af mælken blev så brugt til at lave Tomme de Savoie.
Den er halvfast og cremet med en hvid til gul farve og en let salt smag.
Skorpen er glat og grå til grå-hvid i
farven. Lagringstid på mindst 30 dage fra fremstillingen. Velegnet til
gratinering, raclette og alle typer varme retter med ost.
Oprindelsesland | Frankrig |
---|---|
Nettovægt | 1,75 |
Enhed | Kilo |
Antal pr. kolli | 4 |
Kolli pr. lag | 5 |
Lag pr. palle | 15 |
EAN-nummer | 3337502204061 |
Opbevares på køl | Ja |
Ingredienser | Termiseret koMÆLK, salt, mælkesyrekultur, osteløbe, kassein (MÆLK). |
---|---|
Allergentype | Mælk og produkter på basis af mælk (herunder laktose) |
Allergener | Ja |
Energi (Kj/100g) | 1498 |
---|---|
Energi (Kcal/100g) | 361 |
Fedt | 29 |
Heraf mættede fedtsyrer | 22 |
Kulhydrater | 1,3 |
Heraf sukkerarter | 0,5 |
Protein | 24 |
Salt | 1,4 |